Foto Skagens Kunstmuseer

Skagens Kunstmuseer

I perioden 2016-2018 havde jeg privilegiet at indrette Skagens Kunstmuseers eget konserveringsværksted. Der er tale om høj transparens på konservatorens funktion og hverdag. Værkstedet er derfor placeret i tilknytning til museumsbutikken og således at museumsgæsterne kan få et kik ind i de spændende konserveringsprocesser, som konservatoren udfører.

Forud for min ansættelse i Skagen havde jeg siden 1994 konserveret og restaureret adskillige værker af Skagensmalerne og blandt andet været med til afdækningen af skadesproblematikker omkring P.S.Krøyers ” Sommeraften ved Skagen Sønderstrand”, 1893

Ved at konservere og restaurere blandt andet P.S. og Maria Krøyers; Michael og Anna Anchers, Holger Drachmanns, Carl Lochers og Viggo Johansens fantastiske værker opnås et tæt kendskab til kunstnernes maleteknikker, male- og tegneredskaber og arbejdsprocesser.

Kunstnerhjemmene, Anchers Hus og Drachmanns Hus har siden 2015 hørt under Skagens Museum og derfor indeholdt konservatorstillingen også klima, sikring.